Vilken dag I Delhi

Vissa dagar är bara sjukare än andra, och idag har varit en sådan dag. Jag och Susanne hade en plan i början på dagen, men det gick fullständigt åt helvete. Först hamnade vi i en rickshaw med två herrar som inte hade ens den minsta lilla aning om vad fan de höll på med. Vi ville bara hitta till ett köpcentrum, äta och sedan åka till en marknad. Det gick så åt skogen att jag blev riktigt hatisk en stund och rätt otrevlig. Man har slutat ta skit nu kan jag säga. Samma sak med middagen igår där vi inte lämnade någon dricks för servicen var fördjävlig.

Iaf hittade vi en turistinfo som vi fick lite hjälp av och hamnade sen i en rickshaw med två andra snubbar, en ung, lika gammal som mig och en som var 38 och som gärna sjöng när han körde. De hade heller inte riktigt koll på vad vi ville, utan körde oss till allt annat utom det men de var så otroligt trevliga att vi helt enkelt gav upp och bara korde på. De visade oss massor med affarer, som vi inte hade råd med men vi fick tag på lite fina saker. 


Vi blev också bjudna på lunch (bjudna och bjudna är väl egentligen diskuterbart då vi betalade dem sen för rundturen) på ett litet slitet hak men de hade god mat. Vi har dessutom blivit bjudna på chai lite här och var. Men det var en mycket trevlig dag med trevliga killar så vi är ganska nöjda iaf. Men vi föredrog nog Bobbis stil i Agra som var helt ärlig med vad han ville, guidning mot betalning. De har killarna var lite fulare i stilen men de var trevliga och charmiga så då fick det funka iaf. Och vi hade riktigt kul. Men vi saknade våra indiska kläder som vi skickade på tvättning i morse. Vi trivs bättre i dem faktiskt och man blir trevligare bemött, de ser en inte riktigt som en turist då, speciellt inte oss som anpassat oss efter 5 veckor. Idag såg alla oss som rika vita turister (vilket ju tyvärr inte är sant), men idag i västerlandska kläder sågs vi verkligen som turister.

Jaja det har varit en bra dag, imorgon drar vi till Goa för sol och bad i några dagar.

Ciao

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0