Ånge, Stockholm, Örebro och en massa folk

Vilken jäkla vecka det här har varit. Eller ja som vanligt är min tidsuppfattning och veckoindelning helt åt helvete, bara att vänja sig. Denna vecka räknar in lördag och söndag från förra veckan och för er som inte fattat det byter man inte dygn förän man sovit och vaknat igen. Så imorgon kommer alltid vara den dag det är när jag vaknar igen. Frågor på det?
Iaf, full rulle på två ställen så jag har verkligen önskat att jag kunde klona mig själv, kontrollera tiden, teleportering eller något annat nyttigt. Men tyvärr är ju det helt kört åt alla djävla håll tyvärr. Det har verkligen varit helt galet!! Åkte till mamma i lördags för att fira julafton med pappa, farmor och farfar plus systrarna såklart. Eller ja jag sov hos mamma men tillbringade majoriteten av tiden hos farmor och farfar som en bit bort. Ja som skilsmässounge så är det ju tyvärr inte julafton bara en gång varje år. Snarare 3 ggr. Rent sjukt. Julkänsla? Vad tusan pratar ni för skit. Den dog för många år sen. Vilket Linda stackarn inte alls förstår som pyntar hela lägenheten tills den ser ut som den blivit övertagen av galna tomtar. Lite charmigt faktiskt. Jag har inte ens en ljusstake, har fan inte ens hunnat dammsuga på så sjukt länge att jag börjar frukta att dammråttorna ska begå myteri. Iaf blev det en mycket trevlig helg måste jag säga. Fick lite välbehövliga pengar, herregud man går ju på knäna som det är nu med allt inför Indien osv. Fick en bok med recept för Indisk mat, mums! Och så hade farmor varit så gullig och skrivit av flera av sina recept till mig. Jag hade nämnt för farfar att jag någon gång skulle ha velat få skriva av farmors och hans recept då de är så duktiga att laga mat och baka och nu fick jag en början. Wiii. Farmors orgasmkaka skall bakas och bjudas på eller hur Nanna?! Fast då kommer vi se ut som följande vilket är en klar nackdel:


 

På måndag morgon vid den vidriga tidpunkten av 07:00 gick tåget mot Stockholm och sedan till Örebro för att idag gå hem igen. Känns som att jag åkt tåg för en hel livstid nu..  Pappa skulle tydligen med det tåget också så jag fick lite sällskap, vilket inte riktigt var vad ag hade räknat med så det ledde till lite panik en stund på Söndagen men det hela löste sig förvånansvärt enkelt. Jag hade nämligen andra planer i Stockholm än att bli fast med farsan. Men han hade bara tillräckligt med tid för en språngmasch till nästa tåg. Phu. Hade kunnat bli mycket pinsam stämning annars. Men som sagt löste det hela sig.

Sen skulle jag hitta i Stockholm också. Det var däremot mer problematiskt. Och män ska helt klart inte ge vägbeskrivningar, speciellt inte via SMS. Hade fan kunnat gå riktigt illa det där, men som den superbrud man är redde man upp det också, iofs med klockan tickande i oroväckande takt men det får folk som förväntar sig att jag, med lokalsinne som en efterbliven daggmask, skall hitta själv med en kass vägbeskrivning i Stockholm helt enkelt vänja sig vid. Men även det löste sig tillslut. Tur man har lite övning i Stockholm iaf. Så mötte upp J på ett nice café vid Slussen och blev bjuden på lunch. Det händer inte ofta att man blir bjuden direkt. Sjukt gott iaf. Så vill ni ha tips på ett bra cafe i Stockholm ska ni uppsöka Café Fotöljen vid Slussen. Men de har skum inrednig, fondtapet á la 1973, kristallkrona och en gigantisk tavla med Rolling Stones mun-logga. Stockholmare är ganska knäppa. Vem blandar på det sättet? Jaja sak samma. Efter några timmars trevligt umgänge (hahahahahaha) begav jag mig tillbaka till tågstationen och vidare mot Örebro.

Vägen dit gick ju bra. Sen skulle Emma ge sig på en bussresa i Örebro på egen hand. Har aldrig satt min fot där tidigare och ytterliggare en manlig vägbeskrivning. Den här var iofs bättre för jag fick bussnummer, station men sen gick det åt skogen. Ett stationen beroende på bussnummer hette olika, den infon hade behövts. Sen var en buss bättre än den andra, men det stod inte heller. Så busschaffisen fick hjälpa mig. Men han var ju också man så det blev inte perfekt det  heller. Slutligen fick jag tag på en kvinna, på Pressbyrån (tack tack tack) som hjälpte mig, fan vad enkelt det blev då! Hittade rätt snabbt. Och kom fram till den stackars killen jag skulle krascha hos i 3 nätter. Men det gick ju bra faktiskt. Sjukt trevligt folk som ska med till Indien, och vi fick en till rumskompis andra natten. Ganska galet att 3 vilt främmande människor som inte känner varandra alls ska dela på ett rum i en studentkorridor på 18 m2 i 3 nätter och att de funkar bra. Eller ännu hellre att de har lika musiksmak osv och samtalen flyter lätt. Vi lyckades med det och jag fattar fan inte hur. Men kul var det. Så här ska en riktig vägbeskrivning se ut, typ.. Men kompass:


Att få träffa alla som ska med, handledaren som är underbar och få all information var super. verkar vara en kul grupp och nu känns det mer och mer som att jag är jättesugen på att åka. Men också är jag lite mer nervös. Men samtidigt tryggare. Jag är verkligen sjuk i huvudet..  Men jag är helt slut efter alla intryck, känslor, upplevelser den här veckan. Det har varit mycket nu. Samtidigt har det pågått ett grupparbete i Östersund jag inte kunnat vara delaktig i, för att knyta ihop julklappssäcken med det jag sa i början av detta monstruösa inlägg. Jag hade verkligen velat vara med och göra min del. Men har hjälpt till lite och ska hem nu och hugga i som en gnu. Samtidigt som jag måste få klart det sista på c-uppsatsen. Jisses Amalia och herregud! Men det ska fan gå!! Det är ju jag så hallå...

I övrigt är mitt headset försvunnet, telefonen laddar hmm kanske om man lindar fast laddaren med en gummisnodd, jag får konstiga flashbacks helt okontrollerat i fel lägen, och vi är tydligen i Gävle med tanke på lukten som precis spred sig genom tåget, det är snö överallt och svinkallt (tack gode gud för Indien om en månad, slippa frysa, slippa snö, slippa isblåst från nordpolen) så alla tåg är såklart sena trots att det kommer snö i Sverige VARJE ÅR! Allt är upp och ner, bak och fram precis som en karta över Sundsvall i min hjärna.

Nej dags för mig att sluta nu. Annars tappar jag väl de få läsare jag har. Kommer bilder från Örebro och mer om den veckan senare när jag kommer åt minneskort och grejer.. Sitter lite inklämd för tillfället. 


En ny låt jag fastnat för tänkte jag tipsa om iaf. Atmosphere- The woman with the tattooed hands



Jaja nu ska jag dra.

Ciao

Glee, Mark Salling och slutspurten på uppsatsen

Borde egentligen sitta och plugga. Eller sova om inte annat. Men är inte tillräckligt motiverad för det första och inte tillräckligt trött för det andra så istället har jag sett lite på Glee vilken är ungefär den bästa serie jag sett på länge. Bra skådisar, bra handling, utmärkt soundtrack! Men uppsatsen är bra nära färdig nu. Inte för att jag har tid att slappa men ändå. Några motivationshöjande pauser behöver man. Och den serien är motivationshöjande på mer än ett sätt. Som Mark Salling, han funkar på ett sätt, medan soundtracket och handlingen funkar på ett annat sätt. De tre ihop är en otroligt vinnande kombo för både distraktion och motivation. Sen har han en jäkla röst också.. Så slänger med ett klipp.. Iofs inte från Glee men ändå..


Jag och Linda försökte peppa varandra inatt. Men hon backade ut kring halv sex i morse utan att egentligen fått nåt gjort. Jag däremot kom en bra bit, bara inte en tillräckligt stor bit. Så tänkte köra ett par timmar till och sen får vi se.. Vill verkligen bli klar idag så det bara är korrektur och finslip kvar sen. Då kan jag verkligen lägga ifrån mig den och sedan se på den med nya ögon.

Mycket annat har inte hänt. Ellen var här ikväll och käkade midag, min spis är lite knäpp så fläskkarréerna blev lite brända men vem bryr sig? Gott blev det ändå. Sen nötte vi humor på Youtube. Lite Magnus Betnér och annat roligt. Hon visade mig dessutom en ganska bra låt med Thomas Järvheden.

Nej dags att göra ett nytt försök till ett ryck.. Sen får vi väl se vad som händer..

Ciao


Nu är det jul igen, och smisk ska ges med rätt verktyg

Idag har varit en mycket produktiv dag för allt utom min uppsats. Men den började sjukt dåligt. Tror jag vaknade en gång i timmen inatt och var törstig. Det har aldrig hänt förut. Min kropp fick väl nåt rubb. När klockan ringde var jag i princip död. Men vad gör man? Jo man kravlar sig upp iaf med ögon som går i kors och ett rörelsemönster som mest påminner om en påttänd zobies. Kravlade in i duschen och vaknade till lite iaf. Sen bar det av till skolan med Johanna i luren. Blev som vanligt ett sjukt långt samtal om allt möjligt medan jag fördrev tid i väntan på att mitt "möte" skulle börja. Varför är men en sån djävla tidspessimist för? Och varför är det för jobbigt att verkligen kolla uppnär det var man egentligen skulle dit så man slapp vänta i 100 år? Jaja jag överlevde ju det också.

Var på skolan, fixade visumansökningen som skall skickas imorgon.. Sålde lite böcker, fast får hämta pengarna imorgon. Lämnade tillbaka en del böcker på biblioteket, men kom man ihåg den boken som var viktigast att lämna igen? Nej såklart inte! Så smart ville inte min hjärna vara idag.  Så får åka tillbaka imorgon fast jag inte har varken tid eller lust. Vill ju sova ut, göra klart uppsatsen och sedan göra ingenting och ännu mer ingenting. Men det verkar ju inte hända.

Drog ner på stan med Linda, växlade pengar inför Indien, elelr snarare tll organisationsavgiften, tack pappa! Linda kutade omkring på Kärnanhuset och medans jag väntade vvar jag in till Bjarne och snackade skit och kollade på lite telefoner. Det är verkligen Homerdregelvarning när jag kliver in där. Speciellt eftersom min telefon fortfarande leker discolampa. Bjarne den klanten hoppade på kryckor efter en snö och hundrelaterad olycka men såg inte ut att lida allt för mycket. Men man ska hålla sig inomhus är det är snö. Speciellt äm man är en klant, som jag. Jag kommer en dag att halka och slå ihjäl mig, det är nog så jag kommer dö. Antagligen dessutom på plan mark, sommartid utan en endaste liten isfläck i närheten. Skulle inte föråna mig alls och folk skulle få skratta åt mig in i det sista. Jag bjuder på den, bara ni ordnar fest på begravningen istället för det där deprimerande kyrkkaffet. Jag ska vidare till efterlivet med klass och schabrak.

Sen åt jag och Linda lunch för tydligen ansåg jag inte på morgonen att frukost var nödvändigt, vilket slutade med att min mage klagade oroväckande redan vid ankomsten till skolan 2½ timme tidigare. Den var inte alls särskilt glad när vi var nere på stan kan jag säga. Har man NJFÄD så har man. Sen blev det några timmar till på stan. Bla så jobbade vi stenhårt på att skaffa oss kraftig migrän genom att leta parfym på Kicks. Fy fan man är nästan hög och alldeles luddig i huvudet när man går ut därifrån.  Vi letade julklappar åt Lindas familj vilket faktiskt gick ganska bra. Jag köpte inte ett jota. Men så ekar det i en halvtimme när jag kollar banksaldot också. Dessutom så får folk presenter när jag kommer hem från Indien istället.

Avslutade stadsvandringen på Coop då jag åtgärdade en av orsakerna till min bristfälliga frukost. Eller snarare avsaknade frukost. Mitt kylskåp ekade nämligen värre än bankkontot. Sen skjutsade Lindagullet och hennes kille hem mig och matkassen som betalning för att jag gjorde henne en tjänst. Det är juletider, resten får ni reda ut själva. Lyckades faktiskt genera Linda i bilen med en kortare diskussion om spanking. Hahaha! JAg har NJFÄD, möjligtvis MJFÄD okej?! Nej men kom i helgen fram till att om man inte är inne på BD/SM på riktigt så ska man nog undvika att bli spankad med smala snärtiga grejer i stil med blompinnar eller liknande. Istället ska man satsa på bredare mer klatschiga grejer som en hårborste eller nåt. Linda undrade varför vi egentligen var kompisar och kom fram till slutsatsen att det nog berodde på tillfällig sinnesförvirring första terminen och när det klarnade var vi redan fast med varandra. Hahahaha! Kom hem vid halv 5 (åkte vid 09:15), slängde in matvarorna i kylen/frysen. Sen somnade jag i soffan som ett barn i soffan ock vaknade 21:00. Välbehövlig powernap haha. Så nu ska jag försöka plugga lite innan jag ska sova igen.

Ja det var väl ungefär allt. Avslutar det hela med låten jag nött i 3 dar nu.. Hide The Knives - Care. Sjukt bra låt! Och fick en pik av Bjarne om att jag borde rösta på Corroded, antagligen på Bandit, och så Takida och Itchy Daze på Tracks. Jag som är en ond och elak människa pikade tillbaka med att jag fortfarande inte fått nån T-shirt. Det kunde han gott ha! Visst ja, låten. Här kommer den.

Nej dags för ett sista ryck!

Ciao

RSS 2.0