Jobbig dag

Idag har det varit mycket, har bland annat hamtat ut mina tunikor oh de var fina, 3 roda och en bla, men tyckte nog de var lite tranga i armarna iaf. MEn det ar latt fixat med nal och trad.

En tjej har varit tvungen att aka hem pga kris i familjen vilket var jattejobbigt och jattetrakigt. En annan tjej ar sjuk sa det ar verkligen lite kris i var lagenhet just nu. Jag ringde pappa en stund och det var skont att hora rosten pa honom men jag var tvungen att grata lite efterat. Har varit lite for mycket den sista tiden. Men sa ar det val, jag har repat mig nu. Men lar bli fler sadana breakdowns de har veckorna skulle jag gissa pa. Alla lar fa ett antal dippar i humoret.


Annars har jag inte gjort sa mycket idag, orkade inte slapa med min dator ner sa ni far leva med min prick och ringlosa stavning. Vem orkar bry sig liksom.  Men vi blev rejalt lurade av rickshaw foraren idag. Han hade verkligen ingen aning om vad han holl pa med och forsta gangen jag var lite akradd. Vi holl pa att plocka lite for manga cyklister. MEn vi kom hem tillslut, lite fattigare an vad vi gillade men det handlade anda bara om ca 20 kr allt som allt sa inget att braka om. Men nar han ville ha 10 rs till fick jag fan nog och tog upp lappen med priserna och sa blankt nej! Efter den akturen, via ett omrade som inte kandes direkt sakert med hans oformaga att hitta och lite for nara till krockar fick han fan inte ett ore mer an han det stod pa mataren. Speciellt inte eftersom mataren gick for fort och han stannade och tankade med mataren igang. Glom det! 

Imorgon borjar praktiken pa riktigt och det ska bli jattespannande. Vi ska halsa pa en indisk familj imorgon, eller snarare folja med en socionomstudent hem och ata lunch. Valdigt spannande.

MEn jag skriver mer om det imorgon!

Ciao



Snart börjar allvaret

Tack för alla kommentarer. Ja på bussen är det iaf bara vårat gäng som sitter så att sitta i knä på varandra funkar ändå ganska bra. Men när vi ska börja åka tåg kommer det nog bli mer galet. En annan sak man fascineras över är hur de ska hjälpa en på alla affärer. De är verkligen hjälpsamma och vill visa och plocka fram. Har de inte det man frågar efter visar de helt enkelt något annat samtidigt som de skickar en springpojke till nån annan affär efter det man frågat efter. Ganska intressant system. Indier kan tydligen inte alls säga nej! Vilket man märker ganska ofta.

Kö till Bankomaten nån av dagarna



Ja det är väldigt vackert här samtidigt som det är väldigt annorlunda. Vissa delar är vackra, som parken och där vi var idag, på resebyrån för där växte en massa blommor. Andra delar är smutsiga med mycket trafik och folk som bor på gatan i skjul. Så det finns liksom allt. Men det är helt klart ett land jag skulle rekommendera till alla att besöka! Och jag åker nog gärna tillbaka igen! 

Ja Linnea du borde ha hängt med!

På vägen mellan Mumbai och Pune.



Idag har vi varit på resebyrån och fått lite information om hur vi ska boka resorna inför vår semester. Det var bra. Sen åt vi lunch på en mysig resturang, men av nån anledning knäppte jag inte en enda bild. Kanske mest för att de sista två dagarna mest varit slappdagar och nästa vecka börjar allvaret. Vi var ett gäng på 15 pers tror jag som käkade lunch ihop och det var mer än trevligt. Men eftersom vi har två nötallergiker med oss är maten en lite skrämmande upplevelse. Och idag hände det som  inte ska hända. Det var nötter i deras mat. Ena tjejen tog medicin och det gick bra men den andra tjejen fick en reaktion så vi har fått agera sjuksyrror idag men jag tror allt löste sig. Men vi får se hur det blir ikväll. Men läskigt var det.

Ikväll blir det nog bara lugnt. Låter som att folk är sugna på lite vin eller nåt och bara chilla i lägenheten. Funkar för mig. Imorgon har vi en helt ledig dag så då ska Jag och Susanne hämta det vi fått uppsytt och sedan möta de andra vid poolen.

Ciao

Inget mer att skriva...

Idag har vi bara haft ett seminarium på skolan, pratat om kulturskillnader och kulturkompetens. Jätteintressant.

När vi kom hem orkade vi ingenting utan slappade i lägenheten, jag bloggade lite, åt middag och nu sitter vi här. Maria pluggar, jag lägger in alla inläggen och bilderna och snart ska vi dra hem.

Blir nog en tidig kväll ikväll, imorgon ska vi träffa resebyrån. Sen är vi lediga på söndag och då ska jag hämta mina tunikor..

Men nu är jag le på att sitta här så..

Ciao

Otur med rickshaw

Nästa dag började med ett seminarium på skolan med Lakshmi där vi gick igenom schemat för praktiken. Det är rätt intensivt kan jag lova. Vi kommer vara igång nästan varje dag hela tiden förutom några strödagar ledigt och de två veckorna i mitten. Vi fick svar på en massa frågor och åt lunch på skolan. Mycket gott som vanligt.

Efteråt drog vi allihop hem, hämtade pengar och sen iväg på stan igen. Leo och John hade hittat en bra butik med sin guide som vi alla ville besöka för att hitta nån väska och några bekväma haremsbyxor mm. Jag följde med Helene och Susanne igen och vi fick oss en rickshawtur vi sent skulle glömma. Först drog han iväg till motsatta änden av stan, sen runt, ner i slummen, en tur till och sen äntligen var vi framme. Helt galet och jag var sjukt irriterad. Det märktes så väl att han försökte blåsa oss. Inte för att det blir dyrt men mer principsaken kring det hela då vi ändå visste vilken del av stan vi skulle till. Men vi orkade inte bråka.

Rickshaw-kort så du vet vad du ska betala. Mycket bra att ha!!!

Där hittade vi en liten smyckes butik, Susanne är helt galen i smycken, och jag hittade en present iaf. Men till vem eller vad säger jag inte hehe. Sedan hittade vi igen några andra och butiken vi letade efter. Jag köpte två nya sjalar i sidentyg, så bekväma då de är lite svalare än den i bomull, och två par byxor. Ni vet uttrycket one size fits all, det brukar ju aldrig stämma! Men här gör det fan det iaf när det kommer till byxor. Inga problem att få plats med magen i de här Steve Urkelinspirerade brallorna då midjorna går upp till brösten och de är breda så det får plats 3 pers i dem. Haremsbyxorna var iofs bara sjukt töjbara medan de andra dras ihop i midjan med snören. Men bekväma är de!

Sedan skulle vi iväg till Pune Central för att kolla på Converseskor. Susanne körde på fast pris, vilket var rena rånet, men vafan. Väl där fanns allt! Jag ska tillbaka och köpa en parfym då alla mina är slut, och så ska jag köpa fler Converse. De kostar nämligen typ 180 kr, äkta. Yey! Så nu äger jag mitt första par, ett par vita blev det.

Hittade även en massa t-shirts med så roliga tryck att jag skrattade så tårarna sprutade. Vet precis vilka som ska få någon sån. Sedan orkade vi inte mer utan åkte hem. Den här chauffören åkte inte fullt lika många detours men lång tid tog det och vi var helt vilse mer än en gång.

I vår alldeles för lilla skolbuss, vi får sitta i knät på varandra och mysa. Men det funkar.

Väl hemma vägrade jag åka någonstans eller gå en meter till utan chillade bara i lägenheten. Det var skönt. Några drog iväg och drack öl. Tydligen hade en indisk kille visat sina juveler för Frida och Jennifer och sedan följt dem upp till lägenheten men de hann in utan ovälkommet sällskap och låste dörrarna. Smart drag. När de andra kom hem blev vi lite skrämda helt i onödan vilket utlöste en otrolig skrattattack. Vi kom i säng nån gång kring 1 inatt. Men det gjorde inte så mycket.

Det var den dagen det

Ciao


Shopping på ledig dag!

På onsdagen fick vi en välbehövlig dags vila, vilket vissa av oss inte alls tog tillvara på. Rätt många drog iväg till ett väldigt fint poolområde medan jag hängde på Helene och Susanne på stan. Så vi hoppade in i en rickshaw och skulle till Laxmi Road och en butik kallad Hy Fashion men han körde oss så himla konstigt. När han släppte av oss hade vi ingen som helst aning om var vi var men vi chansade och gick till höger. Efter sådär en 500 meter såg vi skylten till butiken och var rätt! Hallelulia!

I butiken jag köpte fyra tyger för att sy upp 4 kourtas efter mina mått. När jag valt tyger och betalat fick jag följa efter en ung kille iväg längs gatan och in i en liten gränd. Snacka om att jag kände mig ensam och utlämnad! Jag blev avlämnad hos skräddaren och där fick jag vänta och vänta och vänta. Tillslut hade de tid för mig och jag fick välja ringning i halsen, tog 2 eller 3 olika och sen fick jag välja längd och ärmar. Sedan tog de alla mina mått och så skulle vi försöka välja tid för avhämtning. Jag hade velat komma samma dag men det gick inte så det fock bli på söndag. Då ska jag fotografera dem så ni får se. Eftersom skräddaren var rätt dålig på engelska fick vi lite problem när jag skulle välja dag så vi fick hjälp av en liten söt indisk tant som tolkade.

Bilder tagna ur en Rickshaw

Sedan skulle Susanne iväg till skräddaren och hon hade köpt för att sy upp två fulla uppsättningar, dvs byxor, kourta och sjal. Helene behövde få en tunika ändrad, de skulle ta bort ärmarna och sy ner slitsen i sidorna lite så vi fick vänta ett tag till. Jag tror inte vi gör annat än väntar. Men det gick rätt snabbt. Vi fönstershoppade lite och Helene hittade en t-shirt som hon köpte.

Efter det tänkte vi åka till McDonalds en bit bort och äta. Vi kände för lite köttproteiner, iofs i form av kyckling då de inte serverar nötkött pga att kor är heliga här nere. Men vår chaufför hade inte riktigt koll på att det låg ett McDonalds i närheten utan körde oss HUR LÅNGT SOM HELLS iväg till gud vet var! Diskussionerna i rickshawn gick heta om vi skulle stoppa honom och prova en annan men vi beslutade oss för att sitta kvar och hoppas på det bästa. Men han släppte iaf av oss vid ett McDonalds. Vi käkade, mycket goda kycklingburgare och strips och sedan skulle vi iväg till marknaden. Så vi hoppade in i en ny rickshaw och jag hade helt klart rätt i att han kört oss till motsatta sidan av staden, för när vi sitter där så får jag syn på ett riktmärke vår grupp har. Nämligen baren som inte finns, som vi letade efter dag tre. Leo gav oss en ganska underlig vägbeskrivning och det låg ingen bar där. Sedan serverades heller ingen alkohol under Republic Day så det kan ju vara en anledning också. Så vi körde förbi den och sedan iväg till marknaden, bara för att inse att vi blev avsläppta bara 100 meter ifrån där vi blev avsläppta på morgonen. Vi hade alltså åkt från lägenheten till Laxmi Road, tillbaka till lägenheten och någon kilometer till bort ifrån den och sedan hela vägen tillbaka till Laxmi Road. Helt galet!

Fatta att tofflorna spridit sig till Indien till och med!


På marknaden som är rätt stor, vi orkade bara huvudgatan och en tvärgata neråt fanns det massor. Det mesta var iofs rat, men billigt rat. Örhängen för 20 Rs vilket är ca 3 kronor, jag köpte en bra väska där min systemkamera i väskan får plats plus anteckningsblock, dator och en massa annat om man vill. Den har hur många fack som helst och jag är jättenöjd. Den kostade iofs ungefär som en ratväska i Sverige, ca 75 kr men den behövdes eftersom det är en axelremsväska och det känns osäkert att ha plånboken på ryggen i en ryggsäck. Mycket mer köpte jag nog inte men Helene och Susanne handlade desto mer. Speciellt Susanne som köpte 30 meter sidentyg för 500 kr. Helt sjukt!

Sen åkte vi hem, var ner på internetcaféet, käkade och ja de vanliga småsakerna vi har för oss. Som att skriva dagbok mm. Vi somnar hur tidigt som helst numer, vid 22-23 helt utkörda. Men det är kul.

 

Ciao


Republic Day

Det här inlägget hör egentligen till guiderna men blev enklare att separera dem då första delen av dag 2 med guiderna var ganska speciell. Den 26 januari firas Republic Day i Indien, vilket är deras nationaldag kan man säga. Så dagen började 06:10 med uppstigning och påklädning för att sedan åka buss till Lakshmis skola. Dagen till ära var vi tvungna att bära traditionella indiska kläder som vi köpt dagen innan. Det var en upplevelse kan jag säga. Byxorna här har alla samma midjemått tror vi och det är enormt. Jag lovar att jag kan få in Madde iaf i mina byxor. Storlekarna mäts istället i längden på benen. De är i bomull och finns i de flesta färger, annars kan man alltid sy upp ett par. De är ganska bekväma men man ser rätt kul ut i dem. Det finns byxor med smala ben också men de ska vara lite svåra att få på sig tydligen. Jag gav mig helt enkelt inte in på det där. Vi alla köpte ett par vita första dagen och en till två tunikor. Jag köpte bara en, turkos med broderat mönster, riktigt fin faktiskt men jag är inte så förtjust i hur den sitter. Så det var vad jag var klädd i tillsammans med en vit lång och halvbred bomullssjal. De andra var klädda ganska lika, olika färger på tunikorna och olika längd på ärmarna. Även männen var klädda i tunikor och likadana byxor. Det var inte fullt lika smickrande på dem.

 

Så bar det av till skolan för första gången och vi blev utsläpade på idrottsplanen. Alla barnen stod på led och var klädda i skoluniform. De skötte sig verkligen exemplariskt. Vi fick förklaringen till det senare då det berättades att barnen tränats i en vecka innan ceremonin i att stå på led och att de drillas i det jämt. Sedan bads en bön, men den var ingenting i stil med svenska böner, den var jättelång och påminde om en sång. Men den var vacker och de bytte språk i den också.

 

Sedan hissade Lakshmi flaggan. Den var inte heller på en vanlig flaggstång utan på en mycket kortare. Runt foten på den hade de smyckat den jättefint med färgad sand eller något liknande och blommor. Sedan bar det av in för körsång av barnen. De sjöng på spanska, engelska, hindi och ett språk till som jag inte kan stava till. Helenes guide tolkade texten till en av tolkarna som vidarebefordrade den till Helene via teckenspråk. Jag hade tur och stod bredvid och den andra tolken vidarebefordrade den till mig i tal. Det var intressant. Efter det hade musikläraren (sång) en trummis, en på typ bongotrummor och en gitarrist/pianist ett jamsession. Musiken var jättebra men sången lärde mig ett nytt uttryck på teckenspråk som jag pluggar här nere då Helene är döv, strypa en katt.

Vi blev presenterade för Lakshmis son och dotter medan vi väntade i kön till lunchen. Jag och Maria passade på att prata lite med honom och det visade sig att han besökt Sverige och han var jättetrevlig. Paulina beskrev honom senare som den första vi sett som faktiskt var fuckable haha. Men vi kunde nog hålla med allihop om det till viss del. Sedan åt vi lunch, Indian Burgers som är nån form av potatis och grönsaksblandning som är friterad mellan två bröd. Så otroligt gott! Samtidigt blev vi inbjudna att spela cricket men det var det bara Carro som vågade sig på. Hon fick kasta tennisbollen. Hon fick hjälp med instruktioner av Lakshmis son.

 

 

Sedan fortsatte dagen med mer guidad tur i en annan del av staden. En lunch till och en massa mat, ännu fler fotografier osv. Men det har jag ju redan berättat om.

 

Så jag tror jag stannar där.

 

Ciao


Guidad tur i Pune x2

Första riktiga dagen i Pune startade 10:30 då vi alla möttes upp i A;s lägenhet tillsammans med Lakshmi som är vår handledare om någon missat det. En mycket vacker indisk kvinna som arbetar på en skola här i Pune. Jag får ingen riktig ordning på hennes befattning men tror hon är utbildad socionom men arbetar som matematiklärare eller något sånt. Som sagt jag får ingen koll. Efter en stund anlände våra guider till lägenheten och vi blev indelade i grupper om 2. Jag hamnade med Paulina, the lonely outsiders group ungefär, och vi fick en 20-årig kille vid namn Karlesh (tror jag =S) som guide. De läste bachelorprogrammet i ekonomi på ett collage här i stan.Vår guide tyckte iaf jag var bra, även om det i gruppen rådde delade meningar om honom. Jag gillade att han inte var fast upp i röven på en hela tiden utan släppte oss ganska fria, även om det var en del information han hoppade över som vi helt klart hade behövt. Men sånt är livet. Han var iaf trevlig att prata med och jag fick svar på en hel del frågor. Dessutom var han en riktig fixare som hela tiden höll koll på att de andra guiderna hängde med, fixade rickshaws åt dem och ringde säkert en miljon samtal.

Efter mycket väntande, vi väntar hela tiden på nåt då alla tider är ish-tider, kom vi iväg ut på stan. Vi skulle bli runtguidade i två dagar i två delar av staden bara för att få en allmän uppfattning om hur man egentligen åker rickshaw, var butikerna där vi kunde köpa det nödvändigaste fanns, var det fanns bankomater, var man växlar pengar och andra kunskaper vi behövde för att överleva iaf första veckan.

 

Båda dagarna bjöd vi våra guider på lunch, och vilken mat vi fick, nästan helt gratis. Vissa av guiderna försökte nästan trycka ner maten i halsen på oss för här är man trevlig om man bjuder sina gäster på mat. Så ibland fick vi säga stopp jag är proppmätt för annars har man nog spruckit. Maten är som sagt supergod, inte så farligt stark (inte med mina mått mätta men vissa andra klagar lite) och väldigt smakrik. Och man fick snabbt in stinget på att bara äta med höger hand. Det betyder även att du bryter brödet endast med en hand som du sedan använder för att plocka upp maten med. Så vi äter en hel del bröd. Det finns en enkel teknik för att bryta, eller snarare slita isär brödet, men den ska jag förklara en annan gång.

Det går liksom inte att sammanfatta allt vi såg de här dagarna kort på något sätt. Vi har varit i butiker och köpt kourtas, som tunikor i bomull, sjalar, skor, väskor och en hel massa annat. Klantig som jag är fuckade jag till det redan första dagen genom att bli lite för stressad och glömde min nyinköpta bok i rickshawn. Men vafan sånt händer mig hela tiden. Lika bra att göra det på en gång med något så oviktigt så gör man inte om det.

De visade oss McDonalds, en bokaffär och en massa annat. Andra dagen fick vi se en fin park, eftersom vi var klara lite väl tidigt. Så vi hängde där, fotograferade hejvilt och bara slöade. Det kom dessutom fram två indiska killar som ville fotografera oss så det fick de väl göra. Dessutom ville de gärna vara med på bild och det fick de också. Här gillar man att fotografera och vi är säkert med på en miljon bilder. Vi är iofs inte ett dugg bättre.

Det finns massor mer att berätta från de dagarna men då får jag skriva tills imorgon.

Ciao

 


Mumbai-Pune

Okej nu kommer det lite rättstavade inlägg med å, ä och ö. Hallelulia! Jag tänkte börja med ankomsten till Indien för flygplatser det har vi alla redan upplevt. När vi kom till flygplatsen i Mumbai hade vi alla iaf försökt sova, jag satt mest på flyget och tittade på film. Det var varmt och jag, Carro, John och Anna fick våra väskor fort och kom igenom tullen på en grisblink. Vi blev bara förbiviftade utan att ens behöva scanna väskorna. Jag skulle gissa på att det beror på att vi är vita. Eller vem vet. Sedan fick vi vänta på de andra ganska länge. Anna var den enda som fick sin väska borttappad, den hade de glömt kvar i Stockholm. Medan vi satt och väntade kom vår chaufför och tröck upp en lapp med Sweindia skrivet på i fönstret så John gick ut och sa att vi väntade på de sista. När alla kommit gick vi till bussen där resväskorna surrades fast på taket. Haha! Backpacker ryggsäckar och handbagage fick vi ha i bussen.  Sedan bar det av.

 

Vi åkte iväg och chockades av trafiken. Den var värsta kaoset men konstigt nog var jag inte ett dugg åkrädd utan bara fascinerad. Vi satt som klistrade mot fönstren och bara stirrade och knäppte en hel massa kort. Folk stirrade som tusan på oss, vi stirrade minst lika mycket på dem. Indien är verkligen fascinerande speciellt genom att det ligger fina byggnader och kåkstäder om vartannat. Folk bor på gatan mitt bland butikerna där folk med mer pengar handlar, de bor på gatan mitt bland trafiken på trottoarerna och det står fallfärdiga hus bredvid nybyggda fina hus. Det är otroligt.

 

Efter en paus för att inhandla vatten togs en längre rast för att äta. Där vi stod som förvirrade får i en flock men tillslut lyckades beställa och hitta toaletterna. Vår chaufför parkerade nämligen bara bilen och gick, med motorn fortfarande igång. Men det löste sig tillslut och vi fick i oss lite mat.

 

Efter den längre pausen var vi rätt trötta och folk somnade till höger och vänster i bussen, ja det var snarare en minivan som avis större taxibilar med några fler platser. Resan till Pune tog ca 4 timmar eller nåt sånt. Väl framme packade vi ur bussen, Lakshmi kom och mötte oss och vi installerade oss i lägenheten. Paulina och Frida hade kommit före oss för de åkte ett annat flyg än oss och hade redan valt sovrum. Vi åt lite middag och mycket mer orkade vi inte den dagen. Vi packade upp och skrev dagbok och somnade i princip.

 

 

Ciao

 


Snabba puckar

Hej hej!
Blir ett till jobbigt meddelande da jag inte orkade vanta mer pa att fa koppla in min dator sa ska bara skriva lite snabbt har. Allt gar fortfarande bra och det ar roligt. Idag var vi lediga sa jag Helene och Susanne var pa shoppingtur. Sjukt billigt japp japp. Nar vi kom hem passade vi pa att tvatta lite och jag fargade mina vita trosor bla. Haha. Men men sant som hander. Imorgon har vi seminarium med handledaren. Sa det blir nog bra. Nu ska jag hem och sova sen och far skriva en langre uppdatering imorgon och svara pa alla fragor.

Grattis till mig och gruppen ocksa for varat A pa samhalskursen! Wiiiiiiiii!!!!!!

Nej nu ska jag dra igen.

Ciao

I Indien

Namaste eller nat i den stilen. Nu kommer ett jobbigt inlagg utan alla bokstaver med prick eller ring ovanfor sombara sverige har. Men ska forsoka att fixa inlagg senare pa min dator som jag bara lagger in har. Allt ar bra som fan har nere, det ar varmt ligger val kring 25 grader pa dagarna, kvallarna ar ljumma och skona. Lagenheten ar spartansk men trevlig, men det kommer helt klart bli jobbigt som fan att bo uppepa varandra i 15 veckor. MEn men det ska nog losa sig pa ett eller annat satt. Men kommer nog bli bade ett och tva brak. Och ja i lagenheten finns en toalett som bara ar ett hal i golvet.

Vi har ett otroligt schema redan forsta dagarna med nationaldag och flagghissande imorgon kl 07:30 och sedn mer guidad tur. Vi har en jattetrevlig guide en kille som laser ekonomi. MEn det hander mycket har nere. Trafiken ar ett kaos pa fullaste allvar, de tranger sig och tutar konstrant. Att ga over gatan ar rena rama skrackupplevelsen men man vanjer sig nog om man inte dor forst. Datorerna ar sega och alla knappar pa tangentbordet ar flyttade. * ligger pa 8 ?/ ligger bredvid shift pa hoger sida, enterknappen ar for liten. Men man lar nog vanja sig vid det med.

Indien ar verkligen ett intressant land. Pa var gata ligger ganska fina hyreshus och mitt bland dem bor en familj i ett skjul. Och man ser det overallt. Maten ar god som fan! Men man ater med hoger hand enbart om man inte anvander bestick och anvander man bestick ar gaffeln i vanster skeden i hager. Kniv, nope.. Det finns helt klart en hel del att lara sig. Bade sociala koder och allt annat.  Som att hitta.

Ikvall blir det sangen tidigt dels for att jag ar helt slut men ocksa for att vi ska upp tidigt. Men billigt ar det helt klart! Idag at vi i princip en 3 ratters middag for under hundralappen. Och jag hittade MSN pa datorerna sa ni kan ju kolla kvallstid om jag ar inne. Ja ni som har den da. =P.

Jag har egentligen massor att skriva, men vet inte riktigt vad. Sa jag tror jag ger mig nu. Bilder far jag losa senare.

Ciao







Nu är jag på väg

Jaha då var man på väg då. Fy fan vad läskigt! Klockan 05:20 kom taxin och hämtade mig i morse för att ta mig till tågstationen. Därifrån bar det av till Uppsala och min faster där jag skall tillbringa natten innan jag åker till Arlanda imorgon. På tåget var jag väl lite produktiv. Korrekturläste min c-uppsats som numera är mailad till examinatoorn så nu får jag bara hoppas att ändringarna duger. Sedan somnade jag och vaknade strax efter Gävle. Det var välbehövligt kan jag säga. Men hade behövt sova mycket mycket mer! Kunde iaf lämna lägenheten i bra skick till min hyresgäst, Nanna skulle fixa det sista. Hon är så underbar!

Eftersom mitt tåg anlände den okristliga tiden av 10:30 fick jag vänta några timmar på stationen på att min faster skulle sluta jobba. Hade inte skåpen varit så små att mina väskor inte gick in hade jag tagit en tur på stan. Istället pratade jag i telefon med Johanna och kedjerökte. Hann även läsa lite ur Ron Jeremys bok. Han är ju bara helt klockren.

När min faster kom och hämtade mig bar det först av till en Zoo-butik min lilla kusin ville titta på, sedan in på Coop och så hem. Där har jag blivit mer än lovligt ompysslad. Bastu, åh så skönt, har vart frusen hela dagen. Rådjurssadel och klyftpotatis med röd och grönpepparsåstill middag, sedan en lumumba = drink bestående av varm choklad och konjak, ska vara som Irish Coffé fast ja för oss som inte dricker kaffe. Sååå gott! Borde verkligen fotograferat för min fasters man hade gjort dem så fina men tänkte inte på det just då. Sedan blev det efterrätt, glass med frukt och bär som gräddats i ugnen med riven vit choklad över. Sååå gott!

Telefonen ringer konstant, alla vill säga hej då och pratat en stund. Av någon anledning blir dock alla samtal jätteseriösa och nästan jobbiga. Som att allt ska upp till ytan nu. Ganska konstigt. Men men så kan det vara.

Nej nu ska jag nog krypa ner i sängen snart. Är så otroligt trött.. Men jag kommer med uppdateringar så snart jag kan!

Ciao

Hemmafrun Emma i farten

Eftersom jag är nattmänniska får jag ofta frågan vad vi egentligen sysslar med på nätterna. Jag har ett enkelt svar på det; allt ni gör på dagarna som inte låter för mycket. Vi dammsuger inte, diskar inte, dushar inte osv men däremot kan man städa och plocka, man kan damma och frosta av frysen, packa väskor, betala räkningar, prata med annat trevligt folk på msn som också är nattmänniskor mm. Det är precis vad jag håler på med. Jag har torkat ur alla mina köksskåp och lådor inatt, så länge man är försiktig med det man plockar ur låter man inte mycket när man står på en stol beväpnad med en disktrasa. Inte om man flyttar stolen försiktigt. Har man tjocka strumpor och kliver försiktigt ner från stolen är man i det närmaste ljudlös. Man kan ha lite musik på lågt, eller mp3 spelaren på. Nu ska jag sätta igång och damma alla hyllor och liknande, byta lampa i vardagsrummet/sovrummet, packa handbagaget, torka av alla dörrar och liknande. I övrigt har jag inte mycket kvar mer än att dammsuga och torka golven men det får jag ta imorgon vid lämpligare tidpunkt. Ska diska det sista då också. Så där har ni svaret på vad vi gör. Ja nu bloggar jag ju också och pratar med en kompis på msn. 

Vad har jag mer gjort idag? Hmm kravlade ur sängen vid ett eftersom jag kom i säng kl 06:00 i morse, min dygnsrytm är väerkligen helt åt helvete. Hämtade posten och hade fått papperen som bostadsförmedlingen skulle ha från min hyrsgäst. Drog in till stan med dem för att inse att han glömt ett papper. Inte bra. Humöret sjönk som en sten. Fick efter en hel del ringande tag på killen som mailade över det och babblade på om lägenheten och annat i en timme. Fick i de satans papperen på bostadsförmedlingen och drog hem. Då var jag trött igen så tog en tupplur, bar ner kartonger i Nannas förråd med hjälp av Bubba. Efter det tog jag tag i att tömma frysen och skafferiet och skeppade över maten till Nanna och Bubba. De fick ta alltihop för jag har ju ingen användning för det direkt. Ja och resten vet ni ju redan. Så hemmafrun Emma har verkligen legat i.

Nej nu ska jag köra ett sista ryck..

Ciao

Shopping

Klockan tckar med expressfart och jag hinner fan inte med mig. Och vilken dag det har varit. Började dagen klockan 06:00 för jag hade en sak jag skulle göra halv 8 vilket gick jättebra! Tack och lov att det är avklarat och att det var lugna gatan på den fronten. Eftersom mina pengar dök upp idag så var en dags shopping inplanerad men affärerna öppnar ju inte förrän 10 så jag drog upp till skolan och drog kopior på biljetter, pass, certifikat och visum. Sedan sålde jag böcker för vetenskapskursen till en tjej i terminen under. Blev kvar och snackade med hene en bra stund så shoppingturen blev lite försenad. Sedan bar det av mot stan och shoppingturen kunde börja. Jag fick tag på en hel del värdefullt faktiskt. Började på Kappahl men var inte helt nöjd med utbudet. Behövde dessutom leggins och deras är inget vidare så hängde undan en del som jag inte var helt säker på och gick vidare. Köpte dock två par jeansleggins som var helt djävla perfekta! Och fick tag på en dublett av min favoritklänning också som jag köpte för typ 50 kr. Succé!

Då Indiska är stängt pga branden kunde jag inte leta leggins där, men är ändå inte nöjd med de jag köpte där. Tänkte ta en snabbkoll på Vero Moda för jag köpte ett par lackleggings där för ett tag sen och var riktigt nöjd och höll aldrig på att komma därifrån! De hade hur mycket som helst som jag ville ha! Jag höll fan på att handla ihjäl mig, men blev i en butik klar med nästan hela shoppingen av kläder. Blev 4 par svarta leggins som var otroligt bekväma, hade velat ha några gråa men de fanns inte i min storlek. Sedan blev det 3 t-shirts, några linnen, en tröja och lite annat. Allt var skitsnyggt. Och vilket utbud på storlekar de hade satsat på. Det var en positiv överraskning!



Var på apoteket och inhandlade ett miniapotek. Har jag glömt nåt får vi hoppas att nån annan i gruppen fick med det. Men blev en del kan jag säga. Resorb, värktabletter, p-piller, koltabletter, alcogel, allergimedicin, nässpray och skavsårsplåster. Och samarin på tuggtablett. Det enda jag klarar av att äta mot halsbränna. Jag hatar brus. Det jäkla Ducoralvaccinet höll nästan på att ta ihjäl mig så illa smakade det. Och Samarin på brus får mig att kräkas. Jag tar varken c-vitamin eller Treo. Usch! Resorben går dock faktiskt ganska bra. Ett litet första hjälpenkit liksom. Alltid bra att Vara förberedd.




Köpte några böcker, hittade en ny vampyrserie som verkar lovande i ungdomsgenren. Sen köpte jag Ron Jeremys biografi som jag varit sugen på ett tag. Myrman har läst den, jag har läst bitar och den är rolig so fan! Så man har nåt bra att läsa vilket kan bli nödvändigt på flyg och tågresor, och några tidningar. Passade på att köpa snus också. Kommer också behövas! Tittade på ett par sandaler men blev dumsnål, har ju farmors foppatofflor och hur fula de än är är de bekväma som FAN!  Köpte en till baddräkt iaf. Ifall den andra skulle bli för sliten. Är ju bara sådär en 28 grader varmt så bada lär ju stå på listan om det finns möjlighet till det.

Köpte de fem souvenirerna jag är tvungen att ha med mig också. Blev nog en ganska bra blandning men den fuckar med min platsbrist. Men har kollat upp att det inte är så dyrt att skeppa hem grejer med post som man handlar där nere. Det är bra och kommer behövas!


Växlade pengar på Forex. Känns skumt faktiskt. Det gjorde hela resan så verklig att stå där med utländsk valuta i händerna. Mobbade Bjarne i en timme innan jag åkte hem. Han fick låna mig en penna tidigare på dagen då jag inte hade någon. Sen hade han inga kunder och jag blev liksom kvar och babblade. Kändes betydligt mer intressant än åka hem och bära ännu fler lådor och packa. Är nog inte helt taggad inför det här med packandet. Dessutom var jag så förbannat trött och hade ont överrallt. Så jag blev kvar där alldeles för länge! Kom väl hem kring 19:00 ungefär. Så lång lång dag!

Väl hemma har jag inte fått mycket gjort. Lite småpackande men bara att inse. Jag har nog en del östrogen i kroppen då det kommer bli tajt om plats. Mycket tajt! Såm vanligt. Tur jag har lite tid på mig att packa om. Imorgon ska jag läsa igenom uppsatsen en sista gång, flyttstäda lägenheten och kanske en sväng in till stan med en del papper om de dyker upp. Vilket de verkligen måste göra! Ska frosta av frysen också och lite annat pill. Så schemat är lika fullt imorgon. Jag kommer sova hela vägen till Indien och sen ett tag till där antagligen. Eller så får jag sova och vila när jag är död.

Nej nu ska jag ge mig. Men Johanna har fått se rätt mycket bilder iaf.. =P  

Ciao

Full speed ahead!

Jaha så var det mitt i natten igen då. Som vanligt rinner dagarna bara iväg, och alldeles för fort går det. Men jag fan är jag produktiv numer. Vaknade vid 12:00, inga pengar från CSN så fick bli kvar hemma. Skrev klart C-uppsatsen, så nu får vi se hur det går. Linda skulle kolla på den imorgon och se om jag fått till det. Det tog typ hela dan att få till det. Eller ja, jag pratade liiiite för mycket i telefon med Myrman också. Men det är ju inget ovanligt.

Mer nostalgi, mer Takida när de var som bäst!


När jag var klar med det bar det av till stan där jag skulle käka middag med Linda och Linnea. Ringde Madde på bussen på väg in, det var inte alls populärt då människan är typ halvdöv. Men det fick hon leva med, har inte tid annars. Vi dskuterade hur jäkla många det är i vår ålder som ska ha barn nu igen. Varför? Vem vill ha barn nu? Dessutomhar det tydligen brunnit i Lindexhuset igår eller nåt så halva storgatan var avstängd. Fick gå en omväg för att ta mig fram till där Linda var.  Det visade sig att Linda och Linnea var på shoppigtur så jag fick valsa runt i stan en timme eller så som Lindas lilla svans. Hon skulle ha täckbyxor men försöken var fruktlösa. Jag kollade in lite böcker jag ska köpa imorgon när pengarna äntligen kommer. Kollade även möjlighterna att växla innan jag åker.

Sedan bar det av till Samuraj för Sushi (sishi sushi sushi) och vårrullar. Mycket gott, som vanligt! Men jag blev snuvad på klubban denna gång. Hmpf sånt gillas inte. Men men. Bjöd Linda på maten, är skyldig henne både ett och annat för den sista tiden.

Hem igen och bar ner lådor i Nannas förråd, ringde Myrman för att få lite sällskap och började reda upp i röran som kallas min lägenhet. Så nu har jag ordnat sminket och alla smycken, samlat ihop alla papper och annan skit som ska slängas, rensat ur städskåpet, betalat räkningar (URK HATA HATA HATA), fixat adressändring och ja pillat med lite av varje. Så imorgon har jag ännu mer som ska bäras ner i Nannas förråd. Och då kan jag nog dessutom börja packa efter att jag varit på stan och shoppat. Planerar att shoppa halvt ihjäl mig! Haha nejdå, kan inte för ska försöka resa lätt. Lär gå åt skogen.

Fatta att en tillfällig adressändring kostade 600 kr!!!!!!!!!!!!!!! Jag trodde fan jag skulle svimma. För student eller ungdom ja det var man tydligen bara mellan 15 maj och 30 september. Hur fan de då tänkt. Men men, folk är dumma i huvudet.

Har en att göra lista för imorgon som är typ en halvmil lång. Ska bla sälja böcker, kopiera en massa papper, shoppa, växla pengar, packa, lämna tillbaka böcker på biblioteket, ja och lite annat. Jag kommer helt klart ha det jag gör. Dessutom måste lägenheten typ flyttstädas och jag måste slänga ner de kläder jag inte ska ha med mig i en sopsäck. Sen måste jag iväg och panta lite flaskor, slänga all skit som ska slängas och ja säkert nåt mer jag glömt just nu. Herregud jag kommer behöva sova i en vecka efter det här!!! Sen ska vi inte prata om inköpslistan! Jisses!

Nej nu är det dags att sova, måste upp kl halv 7 imorgon. FY FAN säger jag bara!

Ciao

Packar och stökar på..

Nu jäklar händer det grejer här hemma. Idag har jag packat lådor som ska ner i Nannas förråd där de ska få stå och invänta min hemkomst. Gick ganska bra men har lite kvar. Behöver rensa sminklådan bland annat och göra iordning neccessären för avresa. Men det mesta annat är packat i lådor som ska bäras ner. Sen har jag laddat min MP3 också. Tror jag fick till en rätt bra blandning. Jag har ju så förbannat mycket musik så det blir svårt att välja. Förutom det har jag rensat en djävla massa papper och satt in i pärmarna där de ska vara och gjort iordning en pär som Linda ska få så hon kan fixa en del grejer åt mig när jag är borta. Som att söka sommarkurser. Det enda som hon saknar nu är min e-legitimation. Får försöka fixa det på nåt sätt.

Slänger in en av låtarna jag lagt in idag. En riktig gammal goding från ens vilda ungdom. Vilken nostalgi. Passar ju bra när jag ska åka till värmen. Sommar och Takida.



Har en hel del kvar att göra. Som adressändring, betala en del räkningar, shoppa lite, fixa automatiska överföringar på kontot, växla pengar, packa väskorna, kopiera en mängd saker, ringa Telia och Comhem, storstäda och ja en massa annat jag inte orkar tänka på just nu.

Dessutom har jag lite kvar på uppsatsen som måste fixas. Jag fattar fan inte hur jag ska hinna med allt men på nåt sätt sak det nog gå. Det måste gå. Men det mesta brukar lösa sig i slutändan. Bara man ger sig fan på det.

Så jag har hela veckan schemalagd skulle man kunna säga. Men kul det med. Synd bara att jag skulle behöva sova i en vecka för att återhämta mig. Det har varit tufft nu på slutet. Så illa att jag inte direkt varit trevlig att ha att göra med. Har fått be en del personer om ursäkt faktiskt. Även om de förstod varför så känns det bra att be om ursäkt.

Nej nu ska jag väl återgå till att fixa och dona lite..

Ciao

Packningen kan starta

Idag har det hänt en hel del. Mamma och Cricka var upp och hämtde de grejer jag behövde göra mig av med inför att jag åker på lördag. Plus att de kom med de grejer jag behövde för att kunna åka så som två välbehövliga väskor. För en brud med en sopsäck full i väskor ka det låta konstigt, men det gäller ju bara handväskor. Någon backpackerryggsäck hade jag int, inte heller en väl fungerande vanlig ryggsäck för handbagage där både min kamera och dator går ner tllsammans med lite annat skräp man behöver. De passade även på att låta Bubba lifta upp till Nanna. De blev kvar hela dagen och hjälpte mig att få upp hyllorna som hängt på sniskan ända sen jag flyttade in för ett år sedan. Så nu sitter de som de ska igen. Hallelulia! Sen var vi iväg och käkade innan de åkte hem.

Samtidigt som jag knölade ner en massa grejer i sopsäckar sprang jag i tvättstugan och fick allt jag behövde tvätta tvättat, eller ja vissa saker blev ju kvar, som kläderna jag hade på mig och lakanen jag sover i. Annars är det tvättat. Skönt att ha det gjort iaf. En punkt mindre på listan. Så nu är det dags att börja packa ordentligt. Ska iväg och shoppa lite på måndag eller tisdag beroende på när jag får pengarna. Hoppas det blir måndag så det blir klart så snabbt som möjligt. Men väskan känns fasligt liten. Men kanske bara är jag som inbillar mig. Men det är en massa små fack men ingen plats för mina kläder känns det som. Men men det blir säkert bra. Jag får lära mig packa som en man, smart och lätt. Allt går ju egentligen att köpa där nere.

Kvällen ägnade jag inne hos Nanna och Bubba och tittade på film förutom en sista sväng i tvättstugan och Linus gjorde en snabbvisit. Så han fick hjälpa mig vika tvätt och fundera ut hur fan ryggsäcken funkar egentligen. Den har en miljon remmar som ska sättas fast på rätt sätt. Kan bli knepigt det där. Vi såg Höstlegender och Mighty Ducks. Så riktigt lyckad kväll.

Nu sitter jag lite i valet och kvalet om jag ska försöka fixa det sista på uppsatsen eller om jag ska sortera papper. Kanske hinner jag med båda. Men tror det får bli uppsatsen faktiskt. Vill kunna lägga den bakom mig så snabbt som möjligt. Får nog bli nån timme med det. Vilken avslutning på lördagskvällen liksom.

Ciao

Jäkla uppsats

Fredag eftermiddag och jag och Linda har en dejt på skolan för att rädda min c-uppsats. Tråkigt så in i helvete och det finns ju betydligt roligare saker man skulle kunna hitta på en fredagskväll. Tyvärr måste ju skiten göras och man vill ju gärna bli klar så fort som mäjligt så man kan släppa det och fokusera på andra viktiga saker, som att jag åker om en vecka. EN VECKA! Paniken böjar helt klart infinna sig nu. Iaf så sitter nu jag och Linda och sliter, nej det där var felformulerat. Linda sliter för hon har helt tagit över min uppsats och jag sitter här som ett fån och får flika in små saker emellanåt. Dessutom verkar det som att hon tänker hacka bort hela djävla uppsatsen. Men eftersom Linda är smart så litar jag på hennes omdöme, för mitt går tydligen inte alls att lita på numer. Jag känner mig som Professor Klump i Den galne professorn 2 när han successivt blir dummare och dummare. Men jag har ju Linda, min stjärna och räddare i nöden som går in, gör om och gör rätt. Hon är fan helt underbar som räddar mig från ruinens brant. Frågan är bara hur fan jag ska kunna återbetala det? Får bjuda henne på middag någon dag och sen försöka hitta den mest perfekta presenten i Indien eller nåt. Om det ens går att återbetala.

Imorgon kommer mamma och Cricka för att hjälpa mig med lite saker. Lägenheten ser ut som att den varit med om något traumatiskt och jag vet inte när jag ska hinna fixa den. Får nog bli inatt som det verkar. Måste göra en riktig grovstädning innan killen som ska hyra den över våren flyttar in. Men får nog bli lite ytligt inatt innan mamma kommer. Hon skulle inte må bra av att se den förödelsen som kommit av alldeles för mycket att göra och för mycket stress. Jag måste fan jobba på det där.

Som sagt börjar paniken infinna sig, att göra listan är lång som en redovisning av stadsbudgeten och ingenting går som det ska. CSN har krånglat, c-uppsatsen krånglade, jag är luspank, papper kommer inte när de ska ja jag skulle kunna fortsätta i en evighet. Emma ültrabitchen infann sig för ett tag sen och vill inte riktigt släppa. Blir lätt så när ta mej fan allt går åt helvete. Har fått be en del personer om ursäkt för att jag varit snäsig, kort i tonen, grinig, sur, skällt, bråkat och emellanåt inte ens svarat på tilltal. Man skulle fan kunna tro att jag hamnat i klimakteriet. Det har jag inte, bara en sjukt dålig månad. Nu börjar det iofs lugna ner sig lite och jag börjar så smått komma tillbaka till mitt annars ganska lugna och trevliga jag. Eller ja ni får ju rätta mig om jag har fel.

Men nu börjar jag kanske se en liten aning till antydan av ljus i slutet av helvetestunneln. På lördag går flyget och då tänker jag lämna all skit bakom mig och bara försöka ha så roligt som möjligt. Humöret lär ju lätta lite bara av att det inte är -30 grader ute. 

Jaja nu ska jag återgå till att se om jag kan få flika in något mer i min uppsats.

Ciao




Det går inte bra nu

Just nu är livet inte direkt roligt. Min C-uppsats gick åt helvete, men det ska vi försöka fixa. Förhoppningsvis löser det sig men det är tungt just nu. Usch är så man blir alldeles knäckt emellanåt. Jag är så le på att det alltid ska strula. Trött som en gnu är jag också för jag kan inte sova. Blir bara någon timme här och någon timme där.

Nu sitter jag på skolan och väntar på att Linda ska hjälpa några klasskompisar med nåt. Själv orkar jag fan inte ens tänka. Vi ska hem till Linda sen och göra klart den individuella uppgiften efter senaste kursen plus att vi ska försöka rädda min uppsats. Hoppas det går ganska snabbt. Sen tänkte vi dejta Brad Pitt och George Clooney. Kommer fan behövas. Choklad ska jag införskaffa också, det förtjänar jag verkligen!

Grupparbetet gick iaf bra. Vi är godkända men det blev ganska komiskt. Vi lyckades chocka läraren, och det gör man inte varje dag. En brud tog och somnade, jag fattar fan inte hur man kan betee sig på det djävla sättet! Fy så respektlöst. För det var inte för att vi var tråkiga. Vissa vet helt enkelt inte hur man beter sig.


Nej nu orkar jag inte skriva mer.

Ciao


Myspysfredag

Har haft en sjukt trevlig kväll inne hos Nanna och (numera) Bubba. En mycket trevlig kväll med Singstar, Buzz, kortspel, bra musik och trevliga diskussioner om alla möjliga ämnen. Kan man tillbringa en fredagkväll/natt på ett bättre sätt? Jag tror inte det iaf. Så nu är jag hemma igen, inte för att jag rört mig långt, 10 meter i korridoren på sin höjd. Livet kändes riktigt ljust ikväll och nu känner jag mig mer peppad att sätta igång med det sista på opponeringen jag ska ha på måndag. Och jag är ärligt riktigt nöjd med att de missade bussen så de aldrig tog sig från förfesten så jag fick vara med lite till.

Slänger in en bild på en sjukt cool musiker. Inte varje dag man ser en lastbil med så snyggt lackerad förarhytt!


Har varit en halvproduktiv dag idag. Catta skulle ha kommit och hälsat på men hon svimmade i morse så det blev inget. Det var riktigt trst, var länge sen vi bara hängde och nu är frågan om vi hinner innan jag drar. Jag hoppas verkligen vi hinner. Skulle inte kännas helt bra att åka till Indien i 15 veckor utan att ha hunnit träffa henne. Så får boka in en ny dejt tror jag. Så istället för det har jag städat lägenheten och filat på lite annat som behövde göras. Men mest sov jag nog ikapp det jag missat senaste tiden. Det behövdes verkligen. JAg måste ha varit sjukt förvirrad i morse. Tydligen hade jag ringt upp Linda i morse men när hon svarade var det alldeles tyst. Så hon ringde upp mig, och väckte mig. Jag hade uppenbarligen råkat ringa upp henne i sömnen. Så när hon ringde var jag totalförvirrad. Jag måste ha tryckt på fel knappar när jag stängde av alarmet eller nåt. Haha. Sedan försökte jag och Linda via telefon lösa situationen med våran redovisning av grupparbetet nästa vecka. Så jag ringde läraren och försökte fixa, men det ser mökt ut så håll tummarna!

Nej frågan är om man skulle fila lite på opponeringen innan man dejtar kudden. Kan nog ändå inte somna än.

Jag fick by the way en riktigt fin komplimang idag. Vissa komplimanger slår fan högre än alla andra. Den löd "Du är verkligen riktigt lätt att prata med". Och när man pluggar till socionom och verkligen brinner för det är det bland det finaste någon kan säga till en. Jag blev faktiskt riktigt glad då jag tycker det är jätteviktigt att man är en sådan person som folk känner att de kan prata med, oavsett vad det handlar om, när man vill jobba med människor. Sådana kommentarer är  speciellt uppskattade när de kommer från människor som har svårt att öppna sig.

Nej nu ska jag nog plugga lite och sedan sova gott med gott samvete..  

Ciao


Stressad

JAg varken hinner eller orkar blogga just nu, och då har jag ändå massor att berätta. Som nyår, det var kul, eller vad som hänt senaste tiden, för det är en del kan jag lova. Istället påminner jag nog mest om en skållad råtta som jag kutar omkring och fixar och donar. För det är intensivt nu. Djävligt intensivt. Jag åker till Indien om två veckor. TVÅ VECKOR! Jag tror jag dör. Tog sista vaccinationen igår och fick göra det ensam för Lindas bil läcker olja och behvde träffa en bildoktor. Men det gick bra, jag tror det senaste halvårets hackande i mina armar har botat mig mot nålfobin. Dessutom har jag nu börjat ta Ducoral mot kolera. Det är ett vaccin man dricker som smakar rent vidrigt. Jag får bara ner det med guds hjälp och en tandborste typ! Urk usch och fy.

Jag har en att göra lista som är typ 3 sidor lång och jag vete fan när jag ska hinna med allt. På måndag ska jag opponera, på tisdag är jag respondent och får veta hur det gick på min c-uppsats. Nervöst!!! Dessutom har vi redovisningar på grupparbetet nästa vecka. Så nästa vecka kommer bli jobbig. Dessutom väntar jag på att mina pengar från csn ska komma så jag kan köpa det jag behöver köpa inför Indien. Skickade in sista papperen igår så nu är det bara att hålla tummarna.

Slänger in ett klipp med Chris Daughtry. Han är såå bra.

Ja appropå det där jäkla grupparbetet måste vi hålla tummarna för det också, som att vi får ett rum vi kan köra vår redovisning. Vilket ser sjukt mörkt ut. Bara att hålla tummarna..


Verkar som att hela mitt liv just nu går ut på att hoppas på att allt ska lösa sig på något mystiskt sätt. Jag får liksom göra så gott jag kan..

Nej nu ska jag förberda opponeringen.

Ciao

En tripp på akuten...

Vilken djävla dag jag hade i måndags alltså! Skulle åka hem till Östersund från mamma på morgonen och hade väl som vanligt inte sovit sådär jättebra men vafan har varit med om värre. Fick ju iaf ca 4 timmars sömn. Vaknade, inte kanske pigg och glad men i ganska bra skick, åt frukost och tog mig till tåget. Eller ja mamma skjutsade mig till tåget. Hämtade ut biljetten och kom på tillsammans med Madde L och vi började babbla om allt och ingenting.

Strax utanför Brunflo tar jag då och svimmar, sittandes, som ett annat pucko. När jag väl vaknade till liv var det väl egentligen inget fel på mig, hyperventilerade lite bara.   Madde var betydligt mer skärrad och konduktören blev galet stressad men bjöd på en flaska vatten och undrade om hon skulle rinka ambulansen. Det tyckte jag inte behövdes och ringde Linda, min stjärna, som kom och körde mig till akuten. 

Vi var på akuten halv 11 och fick hjälp rätt snabbt. Men så drog de igång hela arsenalen med 4 blodtryckskontroller, EKG och blodsocker. Blodtrycket skulle kollas en gång först och såg okej ut, eller ja som vanligt när jag är stressad. Sen skulle det kollas liggandes, ståendes, ståendes efter 3 minuter och ståendes efter 5 minuter. EKG var nog det skummaste. Det kommer en sköterska in med en maskin som har en massa slangar med sugkoppar på, påminde om en bläckfisk faktiskt, som hon sög fast på väl utvalda ställen. När maskinen mätt klart hördes ett plopp och så lossnade alla sugkopparna samtidigt och jag såg ut som om jag hade nån allergi med en massa röda runda märken överallt. Kändes skönt att de utredde allt faktiskt. Men de hittade inte ett dugg. I dötiden roade vi oss med att skratta åt glidslem, hur kul låter inte det på en skala?

Tydligen hörde det dock till rutinen att man blev inlagd på hjärtkliniken för de skulle kolla hjärtrytmen under några timmar. Så då blev jag inlagd där. Men jag tvärvägrade att stanna över natten. Så de klistrade på mig en massa klisterlappar, kopplade en ny typ av EKG på mig och lät mig rulla timmarna ett tag till. Fick iaf äta lite, pannkakor med pizzasallad, ja jag vet väldigt skum kombo. Linda köpte en räkmacka, men den smakade tyvärr sjukhus så den var ingen höjdare. Sedan roade jag och Linda oss åt att lyssna på hysteriskt roliga snarkningar från en farbror och läsa tråkiga böcker om citroner.

Klisterlapparna, ajaj, och armbandet man får...

När läkaren kom tyckte han att de inte hade nån anledning att hålla mig kvar så jag fick åka hem. Jag hoppade dessutom över erbjudndet om middag för der hade jag ingen lust med, så jag och Linda åkte och åt pizza istället, eller jag körde på kebab. Strips är sjukt gott.  Klisterlapparna var INTE roliga att dra av, speciellt inte de på magen och brösten. Huha. Dessutom lossnar har jag fortfarande inte fått bort några av märkena som blev kvar av dem trots flera duschar och envist skrubbande. Trots att det gått en vecka!

Har fortfarande ett sånt här märke på magen.. Irriterande!


Resten av kvällen tillbringade jag på soffan för jag var helt slut. Hur man nu kan bli det av att bara ligga ner en hel dag. Men det var helt klart en intressant upplevelse! 

Ja där har ni sammanfattningen på i måndags. Det har hänt så mycket den här veckan att jag inte hunnat med att skriva. Men men..

Ciao


RSS 2.0